ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ELMALI ILIK KEK

Elmalı ılık kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı ılık kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 110 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 100 gr un
  • 50 gr kek unu
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 3 orta boy elma
  • 160 gr kayısı reçeli

Sos için

  • 100 gr esmer şeker
  • 125 ml çırpılmış krema
  • 2 yemek kaşığı brandy

Elmalı ılık kek Nasıl Yapılır

Meyve olarak her gün her öğün keyifle tüketebileceğiniz elma ile hazırlayacağınız tarifler. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve toz şekeri bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Üzerlerine kayısı reçeli sürüp karışımın üstüne dizin ve keki önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkınca soğumaya bırakın. Küçük bir sos tenceresinde sos için gerekli olan malzemeleri orta ateşte karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kekin üzerini sosa bulayıp servis yapın.

Kürdan ve tahta çubuğu kekin tam ortasına batırın. Üzerlerine herhangi bir kırıntı yapışmaz ise kek pişmiş demektir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.