ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİLEK SOSLU KEKLER

Çilek Soslu Kekler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Soslu Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 125 gr yumuşatılmış margarin

Sos için

  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı sıvı şeker

Çilek Soslu Kekler Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri temizleyip mutfak robotuna aktarın. Sıvı şekeri ilave edip püre haline getirin.
  • Elenmiş un, ince çekilmiş fındık içi, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.
  • Yumurtaları ve sıvı şekeri ayrı bir kapta, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Yoğurt ve yumuşatılmış margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Yumurtalı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekli sosla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!