ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİLEK SOSLU KEKLER

Çilek Soslu Kekler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek Soslu Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı Sıvı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 125 gr yumuşatılmış margarin

Sos için

  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı sıvı şeker

Çilek Soslu Kekler Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Çilekleri temizleyip mutfak robotuna aktarın. Sıvı şekeri ilave edip püre haline getirin.

Elenmiş un, ince çekilmiş fındık içi, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.

Yumurtaları ve sıvı şekeri ayrı bir kapta, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yoğurt ve yumuşatılmış margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.

Yumurtalı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bıkarın. Çilekli sosla süsleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!