ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI SOSLU PORTAKALLI KEK

Çikolatalı Soslu Portakallı Kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Soslu Portakallı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 portakal
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Çikolata sosu için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Çikolatalı Soslu Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

  • Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin. Portakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin.
  • Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın.
  • Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın. Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin. Tekrar karıştırın.
  • Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  • Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyin. Küçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.
  • Keki servis tabağına alın. Sıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökün. Çikolata katılaşıncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!