Çikolatalı Soslu Portakallı Kek

Çikolatalı Soslu Portakallı Kek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Soslu Portakallı Kek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 portakal
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Çikolata sosu için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
Çikolatalı Soslu Portakallı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin. Portakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin.
  2. Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın.
  3. Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  4. Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın. Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin. Tekrar karıştırın.
  5. Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  7. Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyin. Küçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.
  8. Keki servis tabağına alın. Sıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökün. Çikolata katılaşıncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo