Bardak Kek

Bardak Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bardak Kek için

Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 g kakao
  • 10 karton bardak

Pudingi için

  • 1 paket Antep fıstıklı puding
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Üzeri için

  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • File Antep fıstığı
Bardak Kek

Nasıl Yapılır

Yumurta ile toz şekeri bir kaseye alın. İyice köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve Ayçiçek yağını ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin. Karton bardakları yağlayıp unlayın ve fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız karışımı yarısından biraz daha az olacak şekilde bardaklara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin ve ılınması için kenara alın. Karton bardakları yanlarından dikkatlice yırtarak kekleri çıkarın. Keklerin kabaran üst kısımlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzleştirin. Küçük bir kaşık yardımıyla içlerini oyun. Süt ve pudingi küçük bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce ince çekilmiş Antep fıstığını ekleyip bir süre daha karıştırın. Ilınması için kenara alın. İçlerini oyduğunuz keklerin içerisine bir kaşık yardımıyla pudingten doldurun. Krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın ve bir sıkma poşetine doldurup keklerin üzerine sıkarak süsleyin. Üzerine file Antep fıstığı serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo