ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BAHARATLI VE MEYVELİ KEK

Baharatlı ve meyveli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı ve meyveli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 muz
  • 10 hurma
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Yarım çay kaşığı kakule
  • 3 havuç
  • Yarım kahve fincanı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm

Üzeri için

  • 200 gr krem peynir
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı iri kırılmış fındık

Baharatlı ve meyveli kek Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 23 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Çekirdekleri çıkarılmış hurma, muz ve ayçiçek yağını ezerek püre haline getirin. Yumurtaları bir kasede çırpın ve meyve püresini ekleyin. Un, kabartma tozu, tarçın, muskat ve kakuleyi ayrı bir yerde harmanlayın. Püreli karışıma ekleyin. Rendelenmiş havuç, Hindistan cevizi, ceviz ve kuru üzümü ilave edin. İyice karıştırarak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krem peynir ve balı bir kasede çırpın. Limon suyunu karışıma ekleyin. Soğumuş olan kekin üzerini bu kremayla kaplayın. İri kırılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.