ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BADEMLİ YUMUŞAK KEK

Bademli Yumuşak Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Yumuşak Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 su bardağı ince çekilmiş badem
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
  • Birkaç nane yaprağı

Bademli Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Margarini eritin. 24x16 cm'lik dikdörtgen fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.

Yumurta sarılarına eritilmiş Eritilmiş ılık margarin, un, limon kabuğu rendesi, çekilmiş badem ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kalıba döküp fırına verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırını kapatıp keki çıkarın. Küçük kareler halinde kesin ve tekrar fırına verip soğumaya bırakın. Keklerin üzerine pudraşekeri ve badem serpip nane yaprağı ile süsleyin. Dilerseniz küçük renkli kağıtlara yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!