ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AYVALI ALTÜST KEK

Ayvalı Altüst Kek

Ayvalı altüst kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Altüst Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy ayva
  • 400 g toz şeker
  • 360 ml su
  • Cevizli kek için malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 200 g toz şeker
  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 30 ml sıvıyağ
  • 117 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 60 g ceviz içi

Üzeri için: 

  • File Antep fıstığı

Ayvalı Altüst Kek Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyup, çekirdeklerini temizleyin ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir tencereye su koyarak, ayvaları içine oturtun. 400 g şekeri ayvaların üzerine ve etrafına serpin. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu birlikte eleyin. Kuru karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur olana kadar çırpın. Son olarak cevizleri hamura katarak dikkatlice spatula yardımı ile karıştırın.
  • 20 cm çapındaki kek kalıbınızın dibine, ayva tatlılarını yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu ayvaların üzerine dökün. 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz keki, 15 dakika kalıpta bekleterek ayvalar yukarıda kalacak şekilde çıkarın. Ilındıktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!