Armutlu Sünger Kek

Armutlu Sünger Kek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Sünger Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 40 ml bal
  • 2 orta boy armut
  • 190 gr un
  • Kayısı reçeli
Armutlu Sünger Kek

Nasıl Yapılır

Ayçiçeği yağı ve şekeri mikserle çırpın. Bal ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip çırpın. Armutların kabuğunu soyup ince dilimler şeklinde doğrayıp hamura ekleyin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo