ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ARMUTLU SÜNGER KEK

Armutlu Sünger Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Sünger Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 40 ml bal
  • 2 orta boy armut
  • 190 gr un
  • Kayısı reçeli

Armutlu Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Ayçiçeği yağı ve şekeri mikserle çırpın. Bal ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip çırpın. Armutların kabuğunu soyup ince dilimler şeklinde doğrayıp hamura ekleyin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!