ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ARMUTLU SICAK KEK

Armutlu sıcak kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu sıcak kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 orta boy armut
  • 75 g toz şeker
  • 80 ml su
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 125 g tereyağı
  • 4 yumurta akı
  • 160 g pudra şekeri
  • 50 g un
  • 120 g toz badem
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Pudra şekeri

Armutlu sıcak kek Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısımlarını oyarak çıkartın. Toz şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın. Armutları ve tarçını ekleyip armutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Armutları şuruptan çıkartıp soğumaya bırakın. Altı adet büyük boy muffin kalıbını yağlayın. Tereyağını eritin. Yumurta aklarını mikserle iyice çırpın. Tereyağı, pudra şekeri, un, toz badem ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Pişirdiğiniz armutları içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Bu arada armut şurubunu 5 dakika kaynatın. Keklerin üzerine şerbet gezdirip, krema ya da pudra şekeri ile sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.