ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AHUDUDULU KEK

Ahududulu Kek

Ahududulu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Kek Tarifi İçin malzemeler

Kıtır hamur için

  • 1 çay bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 75 gr soğuk tereyağı

Kek için

  • 2 su bardağı ahududu
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 90 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı süt

Ahududulu Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet çay saatleriniz için harika kek tarifleri sunuyor.

  • Kıtır hamur için un, tuz ve şekerleri mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip kırıntı şeklinde bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru kullanıncaya kadar derin dondurucuda bekletin.
  • Kek için, ahududuları az miktarda un ile harmanlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaba alıp elinizle ovarak karıştırın. Tereyağını ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Mikserin hızını düşürüp süt ve unlu karışımı ekleyip tekrar çırpın.
  • Ahududuları ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili kare şeklindeki kalıba aktarın. Kıtır hamuru üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!