ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AHUDUDULU DİLİM KEK

Ahududulu Dilim Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Dilim Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 350 gr ahududu
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • Yarım su bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 250 gr un
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker

Ahududulu Dilim Kek Nasıl Yapılır?

Tereyağını minik küplere bölün. Üzerine şekerleri ekleyip kaşıkla karıştırın. İnce çekilmiş bademi ilave edip karıştırdıktan sonra malzemeden 80 gr kadar ayırın. Kalan malzemeye yumurtaları teker teker ilave edip malzemeye iyice yedirin. Unu da ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız dikdörtgen fırın kabına hamuru yayın. Üzerine ayırdığınız hamuru yayın. Ahududuları serpin. Hindistan cevizini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!