ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ACIBADEM KURABİYELİ VE LİKÖRLÜ KEK

Acıbadem Kurabiyeli Ve Likörlü Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Acıbadem Kurabiyeli Ve Likörlü Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 110 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı badem likörü
  • 110 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 110 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 60 gr un
  • 60 gr acıbadem kurabiyesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • Yaban mersini ve nane yaprağı
  • Pudra şeker

Acıbadem Kurabiyeli Ve Likörlü Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatayı benmari usulü eritip likörü ekleyin ve iyice karıştırın. Soğumaya bırakın. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Un ve ufalanmış bisküvileri ekleyip iyice karıştırın. Yumurta aklarını bir yemek kaşığı toz şekerle birlikte mikserle iyice çırpın. Karışımı hamura ekleyip kaşıkla iyice yedirin. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hamuru aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip pudra şeker serpin. Yaban mersinleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!