Siyah Çaylı Dondurma

Serhat Doğramacı’dan çay severler için sıcak günlerini lezzetlendirecek ferahlıkta siyah çaylı dondurma tarifi ile karşınızdayız. Siyah çay, krema ve bitter çikolata ile hazırlanan bu dondurmayı, külahlara doldurarak sunabilirsiniz.
Mevsim meyvelerini sevenler için karpuzlu dondurma ve şeftalili dondurma tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
30 dakika

Siyah Çaylı Dondurma Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 çay bardağı siyah çay
- 300 ml su
- 100 ml süt
- 300 ml krema
- 1 paket vanilya
- 100 g bitter çikolata (Parçalanmış)
- 5 adet yumurta sarısı
- 225 g şeker
Siyah Çaylı Dondurma Nasıl Yapılır?
- Su ve siyah çayı 10 dakika kaynatın ve 30 dakika süreyle demlenmeye bırakın. Daha sonra tülbentten veya süzgeçten geçirerek kenara alın.
- Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın ve vanilyayı ekleyin.
- Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin.
- Çayı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika süreyle sürekli karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kıvama gelene dek pişirin ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan dondurma karışımını hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her 30 dakikada bir el blenderı ile çırpın. Donmaya yakın kıvama geldiğinde bitter çikolataları ekleyin.
- Donduktan sonra dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR