ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR KROKANDA DONDURMALI MEYVE SALATASI

Krokanda dondurmalı meyve salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krokanda dondurmalı meyve salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

Krokan için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı susam 

İç malzemesi:

  • 4 top kaymaklı dondurma
  • Yarım kavun
  • Yarım karpuz
  • 1 kase siyah üzüm
  • 2 şeftali
  • 3-4 incir

Krokanda dondurmalı meyve salatası Nasıl Yapılır

  • Krokanı hazırlamak için; tozşeker, su ve limon suyunu tavada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Ağdalaşmaya başlayınca susamı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Susam koku vermeye başlayınca ateşten alın.
  • Yağlı kağıttan 4 parça kesin, tezgaha yayıp ıslatın. Krokanı kağıtların üzerine paylaştırıp yayın.
  • Küçük kaseleri ters çevirip krokanları kaselerin üzerine yerleştirin ve şekillendirin. Buzdolabında soğutun.
  • Üzümleri yıkayıp süzün ve tane tane ayırın. Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • İncirleri dilimleyin. Kavun ve karpuzdan top kaşık yardımıyla küçük toplar kesin.
  • Krokan kaselerini yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın. İçlerini hazırladığınız meyvelerle dekoratif şekilde doldurun.
  • Her birine birer top kaymaklı dondurma ilave edip hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.