ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR HURMALI VANİLYALI DONDURMA, ILIK FRAMBUAZ SOSU VE ŞEFTALİ İLE

Hurmalı vanilyalı dondurma, ılık frambuaz sosu ve şeftali ile

Hurmalı vanilyalı dondurma, ılık frambuaz sosu ve şeftali ile

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı vanilyalı dondurma, ılık frambuaz sosu ve şeftali ile tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı süt (Tercihen tam yağlı)
  • 1 vanilya çubuğu
  • 8 adet yumuşak Kudüs hurması
  • 200 ml krema
  • 6 yumurta sarısı

Sosu için

  • 2 su bardağı taze veya çözdürülmüş frambuaz
  • 2-3 yemek kaşığı bal
  • 1-2 şeftali

Hurmalı vanilyalı dondurma, ılık frambuaz sosu ve şeftali ile Nasıl Yapılır

Hurmalı vanilyalı dondurma, ılık frambuaz sosu ve şeftali ile tarifimizin aşama aşama hazırlanışı...

  • Süt ve hurmayı, hurma iyice ezilinceye dek blender’dan geçirin. Vanilya çubuklarını boydan ikiye kesip ortasındaki tanecikleri kazıyın. Hurmalı süt, krema, vanilya çubuğu ve taneciklerini bir taşım kaynatın. Vanilyanın aromasının iyice süte geçmesi için üstü kapalı şekilde 30-40 dakika dinlendirin. 
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve süt-krema karışımından 2 kepçe ekleyip karıştırın. Bu karışımı tenceredeki vanilyalı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa, karışım 82 dereceye gelene dek pişirin. 
  • Hafif koyu bir sıvı kıvam alan karışımı hemen başka bir kaba dökün ki pişme işlemi dursun. Daha kolay soğuması için bu kabı buzlu su dolu başka bir kaba oturtabilirsiniz. Üstünde kaymak gibi bir tabaka oluşmasını engellemek için temas edecek şekilde streç film ile kapatın, bıçağın ucuyla 3-4 cm aralıklarla delikler delin ki buharlaşma sağlansın. Oda sıcaklığına gelen dondurmayı buzdolabına kaldırın ve tamamıyla soğuyunca dondurma makinesinden geçirin.
  • Frambuaz ve balı iyice ezilene dek blender’dan geçirin. Dondurmayı servis etmeden önce ılınması için ısıtın. Dondurmayı ılık sos ve şeftali parçaları ile servis edin.

Eğer buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender’ınız varsa; dondurmayı yayvan silikon bir kapta (20 cm x 20 cm) dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve mutfak robotuna veya blender’a atıp, arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek çekin. Mutfak robotunun gücüne göre, süre 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz.

Dereceniz yoksa, kıvamı test ederek yeterli derecede pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bunun için karışıma bir kaşık daldırın, kaşığı yan çevirin ve iç kısmının ortasında bir çizgi oluşturacak şekilde parmağınızı geçirin. Eğer sıvı sabit kalıyorsa, damlamıyorsa, pişmiş demektir.

Dondurma makineniz yoksa, oda sıcaklığında soğuyan dondurmayı yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın.

Peşmelba tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.