ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI VE MEYVELİ KREP

> DONDURMALI VE MEYVELİ KREP
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı ve meyveli krep tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Çikolatalı dondurma
  • Vanilyalı dondurma
  • Antep fıstıklı dondurma
  • Taze yaban mersini
  • Çilek
  • Böğürtlen
  • Frambuaz
Dondurmalı ve meyveli krep Nasıl Yapılır

Krep için, un ve yumurtayı bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. Şeker ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp tavaya bir kepçe dolusu krep harcından dökün. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Hamurun her iki yüzünü pişirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine dondurma, yaban mersini, çilek, böğürtlen ve frambuaz ekleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.