ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR CEVİZLİ DONDURMALI BALKABAĞI TERİN

> CEVİZLİ DONDURMALI BALKABAĞI TERİN
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli dondurmalı balkabağı terin tarifi için malzemeler
  • 500 gr balkabağı
  • 250 gr toz şeker
  • 5 gr jelatin
  • 50 gr ceviz içi
  • 50 ml krema
  • 80 gr cevizli dondurma
Cevizli dondurmalı balkabağı terin Nasıl Yapılır

Balkabağının kabuklarını soyup küçük parçalara kesin. 200 gr toz şeker ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip 200 derece fırında 2 saat pişirin. Kabak tatlısı kıvamına gelince fırından alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince çatal yardımıyla ezerek jelatini ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde krema, ceviz içi ve 50 gr toz şekeri karıştırın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve terin yapacağınız kalıp içine ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız balkabağı karışımı aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık 2 saat sonra kalıptan çıkarıp cevizli dondurma ve istediğiniz sos ile servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.