ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR CEVİZLİ DONDURMALI BALKABAĞI TERİN

Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr balkabağı
  • 250 gr toz şeker
  • 5 gr jelatin
  • 50 gr ceviz içi
  • 50 ml krema
  • 80 gr cevizli dondurma

Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin Nasıl Yapılır?

Balkabağının kabuklarını soyup küçük parçalara kesin. 200 gr toz şeker ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip 200 derece fırında 2 saat pişirin. Kabak tatlısı kıvamına gelince fırından alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince çatal yardımıyla ezerek jelatini ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde krema, ceviz içi ve 50 gr toz şekeri karıştırın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve terin yapacağınız kalıp içine ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız balkabağı karışımı aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık 2 saat sonra kalıptan çıkarıp cevizli dondurma ve istediğiniz sos ile servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!