ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR ADİSEBABA TATLISI

Adisebaba Tatlısı

Adisebaba Tatlısı

Fransız mutfağında yaygın olarak tüketilen adisebaba tatlısı, dondurulmuş bir tatlı çeşididir. Ana malzemeleri süt, çikolata ve kremadır. İlk olarak pudingler, bisküvi ile karıştırılır. İsteğe göre farklı meyvelerle karıştırılabilir. Hazırlanan tatlı 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra sunuma hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, adisebaba tatlısı nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak soğuk bir şekilde servis edilen rokoko tarifini de deneyebilirsiniz. Sitemizden nefis tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Adisebaba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 4 su bardağı süt
  • Krem şanti
  • Yarım su bardağı soğutulmuş süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı
  • İnce kıyılmış antep fıstığı

Üzeri için:

  • 150 gr sütlü çikolata
  • 1.5 çay bardağı krema
  • Böğürtlen
  • Çilek (İsteğe göre) 

Adisebaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vanilyalı pudingi 2 buçuk su bardağı ile karıştırın ve pişirin.
  • Çikolatalı pudingi farklı bir kapta 2 su bardağı süt ile karıştırın ve pişirin. Ardından pudingleri soğumaya bırakın.
  • Boş bir kabın içerisine pişirme kağıdını serin. Dolapta bekletilmiş yarım bardak soğuk sütü, krem şanti ile karıştırın.
  • Krem şantiyi soğuyan vanilyalı pudingin içerisine ilave edin ve mikserle karıştırın.
  • Pudingli karışımın içerisine kullanmak istediğiniz kuru kayısı, kuru incir ve kuru dutu ekleyin. 
  • Bu karışımı pişirme kalıbının içerisine dökün ve eşit olacak şekilde yayın.
  • Kalan krem şantiyi çikolatalı puding ile karıştırın ve içerisine antep fıstığı, portakal veya limon kabuğu rendesi ilave edin.
  • Mikserle karıştırdıktan sonra, çikolatalı pudingi, pişirme kalıbındaki vanilyalı pudingin üzerine dökün ve yayın.
  • Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alıp ufaladıktan sonra bir kap içerisine dökün.
  • Üzerine süt ve tereyağını ekledikten sonra karıştırın. Bisküvili karışımı, çikolatalı pudingin üzerine dökün.
  • Karışımı eşit bir şekilde yaydıktan sonra, üzerine elinizle hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın.
  • Daha sonra soğuması için 3-4 saat dondurucuda bekletin.
  • Üzerini hazırlamak için, kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın.
  • Krema kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içerisine sütlü çikolataları ekleyin. Çikolataların erimesi için kaşıkla karıştırın.
  • Tatlı yeterince soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp ters çevirin ve başka bir kaba aktarın.
  • Ilık çikolatalı kremayı, tatlının her tarafını kaplayacak şekilde dökün.
  • Son olarak üzerine böğürtlen, çilek dilimleri ve antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.

Adisebaba Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dilerseniz, vanilya yerine çilekli puding de kullanabilirsiniz.
  • Adisebaba tatlısının en önemli noktası, buzdolabında en az 3 saat bekletmektir.
  • Kullanacağınız kalıbın uzun ve dar olmasına özen gösterin.
  • Dilerseniz, kremalı karışım yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Adisebaba Tatlısı Kaç Kalori?

  • Adisebaba tatlısının bir dilimi, yaklaşık 260 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.