ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ LOKUM TATLISI

Vişneli Lokum Tatlısı

Vişneli lokum tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Lokum Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişneli sos için:

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 Türk kahvesi fincanı şeker

Tabanı için:

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Son katı için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 poşet kremşanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Vişneli Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
  • Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
  • Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
  • Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
  • 1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
  • Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
  • Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz vişneli lokum tarifine göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!