Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Semizotu
Sezar Salata
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum Tatlısı
Vişneli Lokum Tatlısı
18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Şef Hazer Amani Kimdir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Vişneli Lokum Tatlısı için
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Vişneli Lokum Tatlısı
Nasıl Yapılır
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz
vişneli lokum tarifi
ne göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Pratik Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Badem Helvası Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
75 Dakika
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
27 Dakika
Bal Kabağı Topları Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
25 Dakika
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
60 Dakika
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Bal Kabağı Helvası
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.