Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14658 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1350 Tarif
Diyet
4424 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2422 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1422 Tarif
Pratik Yemek
5992 Tarif
Salata ve Meze
1380 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9377 Tarif
Yöresel
2016 Tarif
Popüler Tarifler
Patlıcan Kızartma
Pelmeni
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum Tatlısı
Vişneli Lokum Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
5 Dakika Kurabiyesi
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu
Keten Tohumlu Tuzlu Kurabiye
Kolay Mermer Kek
Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Kefir Mi Yoğurt Mu Daha Faydalı? Hem Yapay Zeka Hem Bir Uzmana Sorduk
Bardak Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Kavurma Yumuşak Olması İçin Nasıl Yapılır?
Ağlayan Kek Yapmanın İpuçları
Vişneli Lokum Tatlısı için
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Vişneli Lokum Tatlısı
Nasıl Yapılır
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz
vişneli lokum tarifi
ne göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Pratik Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Unsuz Şekersiz Puding
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Kakaolu Kolay Pancake
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
60 Dakika
Ankara Sarması
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Havuç Reçeli
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Pekmezli Un Helvası Tarifi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
25 Dakika
Fıstık Ezmeli Sufle
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.