Sütlü Mısır Unu Helvası

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’un un helvasına farklı ve lezzetli bir form kazandırdığı enfes mısır unu helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Beyaz una göre daha az kaloriye sahip olan mısır ununu, helva yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Helvanın lezzetini mevsim meyveleri ile arttırabilirsiniz.
Klasik un helvası, çekme helva ve umaç helvası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 140 g tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
Süslemek için
- Antep fıstığı veya mevsim meyveleri
Sütlü Mısır Unu Helvası Nasıl Yapılır?
- Cevizi mutfak robotundan geçirdikten sonra bir tavaya alarak kavurun.
- Şeker ve sütü bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar bir taşım kaynatın
- Bir başka tencerede tereyağını erittikten sonra mısır ununu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Ceviz ile şekerli sütü ekleyin ve yedirerek karıştırın.
- Kıvamı koyulaşınca küçük kalıplara alın.
- Antep fıstığı veya mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edin.
- Mısır unu helvasını, Maraş dondurması ile birlikte de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR