Sütlü Mısır Unu Helvası

Sütlü Mısır Unu Helvası
02 Mart 2023

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’un un helvasına farklı ve lezzetli bir form kazandırdığı enfes mısır unu helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Beyaz una göre daha az kaloriye sahip olan mısır ununu, helva yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Helvanın lezzetini mevsim meyveleri ile arttırabilirsiniz.

Tam kıvamında un helvası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sütlü Mısır Unu Helvası için

Malzemeler

  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı süt
  • 140 g tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Süslemek için

  • Antep fıstığı veya mevsim meyveleri 
Sütlü Mısır Unu Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Cevizi mutfak robotundan geçirdikten sonra bir tavaya alarak kavurun.  
  2. Şeker ve sütü bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar bir taşım kaynatın 
  3. Bir başka tencerede tereyağını erittikten sonra mısır ununu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Ceviz ile şekerli sütü ekleyin ve yedirerek karıştırın. 
  4. Kıvamı koyulaşınca küçük kalıplara alın. 
  5. Antep fıstığı veya mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo