ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ SÜSLÜ AŞURE

Süslü Aşure

Süslü aşure

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süslü Aşure Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kase iri çekilmiş fındık
  • 5 tane kuru kayısı
  • 5 tane hurma
  • 5 tane kuru incir
  • 1 tane muz
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • Portakal kabuğu rendesi

Süslü Aşure Nasıl Yapılır?

  • Kuru kayısı, incir, hurma ve muzu küçük küpler halinde doğrayın. Ardından portakal kabuğunu rendeleyip hazırlayın. Fındıkları ezerek küçük parçalar haline getirin.
  • Süt, şeker, un ve nişastayı derin bir tencereye alın. Orta ısılı ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Doğranmış kuru kayısı, kuru incir, hurma, muz, rendelenmiş portakal kabuğu ve fındığı ilave edip karıştırın.
  • Islatılmış kalıplara pişirdiğiniz aşureyi paylaştırın. 3-4 saat dolapta soğuttuktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!