Pekmezli Scone

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Pekmezli Scone
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Scone için

Malzemeler

  • 200 g badem unu
  • Tuz
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 100 g kuru yaban mersini
  • 30 g Hindistan cevizi
  • 45 g pekmez
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Akçaağaç şurubu
Pekmezli Scone

Nasıl Yapılır

Kuru malzemelerin hepsini geniş bir kasede karıştırın. Pekmez ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Bir tutam kadar tuz ve kalan kuru malzemeli karışıma ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamura yuvarlak yassı bir şekil verip 8 parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo