Pekmezli Scone

Pekmezli Scone
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pekmezli Scone için

Malzemeler

  • 200 g badem unu
  • Tuz
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 100 g kuru yaban mersini
  • 30 g Hindistan cevizi
  • 45 g pekmez
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Akçaağaç şurubu
Pekmezli Scone

Nasıl Yapılır

Kuru malzemelerin hepsini geniş bir kasede karıştırın. Pekmez ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Bir tutam kadar tuz ve kalan kuru malzemeli karışıma ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamura yuvarlak yassı bir şekil verip 8 parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo