ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ SCONE

Pekmezli Scone

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Scone Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g badem unu
  • Tuz
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 100 g kuru yaban mersini
  • 30 g Hindistan cevizi
  • 45 g pekmez
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Akçaağaç şurubu

Pekmezli Scone Nasıl Yapılır?

Kuru malzemelerin hepsini geniş bir kasede karıştırın. Pekmez ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Bir tutam kadar tuz ve kalan kuru malzemeli karışıma ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamura yuvarlak yassı bir şekil verip 8 parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!