ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ BALKABAĞI TATLISI

Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Pekmezli balkabağı tatlısı

Pekmezli bal kabağı tatlısı yapılışına tarifimizden ulaşın. Alternatif olarak bir diğer pekmezli lezzet olan harire tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg temizlenmiş bal kabağı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı pekmez 

Üzeri için:

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi 

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat bekletin. (Zamanınız yoksa 1 çay bardağı su ilave edip pişirmeye başlayabilirsiniz)
  • Tencereyi ocağa alın ve önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içi serperek servis yapın. 


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!