Nazlı Kız Tatlısı

Nazlı Kız Tatlısı
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nazlı Kız Tatlısı için

Malzemeler

  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Mevsim meyveleri

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Nazlı Kız Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kremayı hazırlamak için un, pirinç unu, şeker ve sütü bir tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  3. Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri de ekleyerek mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, tarçın, zence l ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karıştırın. Elenmiş unu da aktarıp çırpmaya devam edin. Son olarak dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Kek sıcakken, soğuk haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Keki servis tabağına aldıktan sonra kremayı her tarafına dağılacak şekilde sürün. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. İsterseniz üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo