ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KARAMELLİ FINDIKLI TATLI

Karamelli Fındıklı Tatlı

Karamelli fındıklı tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Fındıklı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 25 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Karamel için:

  • 1/2 su bardağı toz şeker

Karamelli Fındıklı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, yumurta sarısı ve unu orta boy bir tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, karışım pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  • Karışımı kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • Karamel için şekeri büyük bir çelik cezveye aktarıp, kısık ateşte, sık sık karıştırarak eritin. Şeker tamamen eriyince sulanacak, daha sonra da rengi koyulaşıp, kahverengi olacak şekilde hazırlayın.
  • Karamelleşen şekeri hemen ocaktan alın ve kaynar haldeki muhallebinin içine aktarıp, hızlıca karıştırın. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip, mikser yardımıyla 4-5 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Son olarak dövülmüş fındık ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırıp, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!