Tatlı krizlerine pratik bir çözüm arayanlar için birkaç malzemeyle kolayca hazırlanan, pişirme gerektirmeyen bu hindistan cevizli top tarifi; yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla hem yetişkinlerin hem de çocukların favorisi olmaya aday. İster aniden gelen misafirlere ikram edin ister kahve yanına tatlı bir eşlikçi arayın, bu hindistan cevizli top tarifi ile dakikalar içinde harika atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Üstelik malzemeler evde kolayca bulunan türden ve tarif, kaplama ve aroma seçenekleriyle çeşitlendirilmeye de çok uygun! Peki; hindistan cevizli top nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Çilekli Puding Topları tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon hindistan cevizli top kaç kaloridir?
Bir porsiyon hindistan cevizli top 160 kaloridir.
Üzeri için:
Toz Krem Şanti Yerine
Mascarpone ya da labne peyniri:
Tatlılara yakışan bu peynirimsi yapı, pudra şekeriyle tatlandırılarak benzer doku sağlar. Yoğun ve daha dolgun kıvamlı olur.
Süt Yerine
Yoğurt (kıvam artırıcı olarak):
Hindistan Cevizi Yerine veya Ek Olarak
Rendelenmiş beyaz çikolata:
İnce çekilmiş fındık, badem, ceviz:
Yulaf unu / yulaf ezmesi (ince çekilmiş):
Kakaolu versiyon için:
Pudra Şekeri Yerine Tatlandırıcı Alternatifleri
Yoğunlaştırılmış süt (süt reçeli):
Ekstra Lezzet ve Kaplama Fikirleri (Malzeme Değil ama öneridir)
Her topu farklı malzemelere bulayarak renk ve doku farkı yaratabilirsiniz:
Teşekkür ederiz.