ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ CEZERYE

Cezerye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cezerye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 g fındık
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Cezerye Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz havuçları bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip havuçlar suyunu çekip şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Fındıkları un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve havuçlara ilave edip 2 dakika daha kavurun. Cezeryeyi geniş bir kaba yayın. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin. Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!