ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ ÇAK ÇAK TATLISI (TATAR TATLISI)

ÇAK ÇAK TATLISI (TATAR TATLISI)

Çak çak tatlısı (Tatar tatlısı)
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çak çak tatlısı (Tatar tatlısı) tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 250 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Şerbeti için

  • 2 su bardağı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı mısır nişastası

İçi için

  • Yer fıstığı

Kızartmak için

  • 4 su bardağı sıvı yağ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Çak çak tatlısı (Tatar tatlısı) Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru
  • 5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan 2’ye kesin. Ortadan 2’ye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin. Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın. Kızgın yağa hamurları atın ve altın rengine geldiğinde yağdan alın. Kağıt havlu üzerine yayıp fazla yağını çektirin.
  • Bir sos tenceresinde bal ve şekeri, şeker tamamen eriyip bal renginden daha açık hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve üzerine yer fıstığı serpiştirin. Şekil vermek için arzu ettiğiniz boyuttaki fincanlara veya kalıplara hamurları doldurun. Kalıplara doldurduğunuz hamurları buzdolabında 45 dakika kadar bekletin. Soğuyan tatlıları kalıplarından çıkarıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!