ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ BİSKÜVİLİ VE CEVİZLİ HAVUÇ TATLISI

Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 175 gr sade bisküvi
  • 75 gr ceviz içi
  • Hindistan cevizi

Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Havuçları rendeleyin. Şeker ve tereyağını ilave edip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bisküvi ve cevizleri mutfak robotunda ufalayın. Havuç püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Cevizli bisküvi karışımını üzerine serpin. Buzdolabında bekletip soğutun. Havuçlu püreyi 12 santimlik parçalar şeklinde kesin. Parçaları yuvarlayarak rulo haline getirin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!