ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ BAHARATLI TATLI TOPLARI

Baharatlı Tatlı Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Tatlı Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 100 g tereyağı

Baharatlı karışım için

  • 200 g tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 3 kakule tohumu
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 çubuk vanilya

Baharatlı Tatlı Topları Nasıl Yapılır?

Hamur için un, maya, şeker ve tuzu harmanlayın, ortasını havuz şeklinde açıp, süt, yumurta ve tereyağını ilave ederek karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Baharat karışımı için tereyağını bir tavada esmerleşene kadar pişirin, kenara alıp soğutun. Ayrı bir kasede esmer şekeri tüm baharatlarla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce tereyağına sonra baharat karışımına bulayın, tüm hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp hamurları kalıbınıza dizin. Kek kalıbınızın üzerini iyice hava almayacak şekilde kapatıp 1.5-2 saat oda sıcaklığında mayalandırın. Dinlenen hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin ters çevirip 5 dakika daha dinlendirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!