ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ AKŞEHİR LOR TATLISI

Akşehir Lor Tatlısı

Akşehir lor tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Akşehir Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg tuzsuz lor peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 paket karbonat (5 g)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un

Şurubu için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Akşehir Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Yoğurdu, ılıtılmış tereyağını, karbonatı ve ceviz içini üzerine ekleyin.
  • Son olarak irmik ve peyniri de ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurmaya devam ederken unu da azar azar ilave edin ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun elinize hafifçe yapışması normaldir. Bu durum için elinizi çok az miktarda suyla ıslatabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra mekik şekli verin.
  • İsterseniz üzerlerini bütün haldeki bademle süsleyebilirsiniz. Şekil verdiğiniz tatlıları, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Tatlıları, önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuttuğunuz şerbeti, sıcak tatlıların üzerine gezdirerek dökün. Tatlıların şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, dondurma ile birlikte servis edilen klasik lor tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!