ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ SABAYON SOS VE ÇİKOLATA TOPLARI

Sabayon Sos Ve Çikolata Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sabayon Sos Ve Çikolata Topları Tarifi İçin malzemeler

Sabayon sos için

  • 6 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 ml krema

Çikolata topları için

  • 200 gr kakaolu kek
  • 150 ml krema
  • 100 gr bitter çikolata

Sabayon Sos Ve Çikolata Topları Nasıl Yapılır?

Çikolata topları için keki ufalayın. Kremayı hafifçe ısıtıp keke ekleyin. Karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tahta çubukların ucuna takıp eritilmiş bitter çikolataya bulayın. Çikolata donuncaya kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Sabayon sos için, oda ısısındaki yumurta sarıları, şeker ve vanilyayı bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Karışımı mikserle 10 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederken kremayı azar azar ekleyin. Kaseyi içinde soğuk su bulunan başka bir tencerenin üzerine yerleştirin. Sos soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Çikolata toplarını yanında sabayon sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!