ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ PARFELİ BROWNİE

Parfeli Brownie

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Parfeli Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 paket bitter çikolatalı toz puding
  • 2 su bardağı süt
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker

Parfeli Brownie Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kavanozların içine ayçiçek yağı sürün. Bir kasede un, kakao, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Çırpma kabına ayçiçek yağı, şeker, vanilya ve yumurtaları alın ve mikserle çırpın. Un karışımını ekleyerek karıştırın. Hamuru kavanozların içine paylaştırın. İçi su dolu tepsiye kavanozları dizin ve fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Puding tozu ve sütü karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin ve çırpma teli ile ara ara karıştırarak soğutun. Pudingi brownie’lerin üzerine paylaştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. 100 ml kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Çikolatayı ekleyerek karıştırın ve pudingin üzerine ekleyin. Buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Kalan krema ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın ve tatlıların üzerine ekleyin. En üste rendelenmiş çikolata serpiştirip servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!