ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR İKİ ÇİKOLATALI PARFE

İki çikolatalı parfe

İki çikolatalı parfe
İlk kez 19. yüzyılda yapılan parfe, dondurulmuş bir tatlıdır. Genellikle çikolata veya meyve ile hazırlanır. Ana malzemeleri şeker, krema ve yumurtadır. Soğuk bir şekilde servis edilir. Fransa ile özdeşleşen bu tatlı, vücuda enerji vererek gün boyu dinçlik sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, kremalı parfe tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İki çikolatalı parfe tarifi için malzemeler

  • 225 g beyaz çikolata
  • 2.5 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 25 g Hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı
  • Hindistan cevizi sütü
  • 1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı

Soğuk krema için

  • 225 g bitter çikolata
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 3/4 su bardağı çırpılmış krema
  • File Antep fıstığı

İki çikolatalı parfe Nasıl Yapılır

  • Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile 1/2 su bardağı kremayı eritin. 1 su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın.
  • Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin.
  • Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın.
  • Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın.
  • Üzerini kapatıp buzlukta bekletin. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin.
  • Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin.
  • Soğuk krema için; çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin.
  • Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İki Çikolatalı Parfenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Nefis bir parfe hazırlamak için; çilek, muz, böğürtlen gibi meyvelerle aromasını arttırın.
  • Dilerseniz, kuruyemiş ve granola ile parfenin içerisini süsleyebilirsiniz.
  • Parfeye şekil vermek için cam kalıplar veya borcam kullanabilirsiniz. İsteğe göre cam kuplarla da servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon İki Çikolatalı Parfe Kaç Kaloridir?

  • İki çikolatalı parfenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, videolu anlatımıyla kahveli parfe tarifini de deneyebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çikolatalı tatlılar mı arıyorsunuz? Akışkanlığı ve lezzeti ile dünyanın en gözde tatlıları arasında yer alan çikolatalı sufle tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.