Ev Yapımı Karamelli Çikolata

Ev Yapımı Karamelli Çikolata
27 Aralık 2020

Evde karamelli, antep fıstıklı bir çikolata yapmaya ne dersiniz? Karamel yapmak zor gibi görünse de, aslında oldukça kolaydır. Malzemeleri sabırla karıştırıp bitter çikolata ile birleştirdikten sonra, geriye sadece bu lezzetin tadını çıkarmak kalır. Listedeki malzemeler hazırsa, evde karamelli çikolata nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım ve adımları takip edelim.

Tatlı yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı karamelve çikolata sosu tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Karamelli Çikolata için

Malzemeler

  • 150 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 50 gram kavrulmuş antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Karamelli Çikolata

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle antep fıstıklarını iri bir şekilde doğrayın.
  2. Karamel için; Şeker, tereyağı, su ve limon suyunu bir tavaya alın.
  3. 10 dakika boyunca spatula yardımıyla karıştırarak pişirin.
  4. Karamel amber rengine dönene kadar pişirme işlemine devam edin.
  5. Hazırladığınız karameli yağlı kağıt üzerine yaydırın.
  6. Çikolata parçalarını minik parçalara bölün ve spatulayla karamelin içerisinde eritin.
  7. Çikolatanın üzerine antep fıstığını da ekleyin ve karıştırın.
  8. Tepsinin içerisine yağlı kağıdı yerleştirin ve buzdolabında 40 dakika kadar bekletin.
  9. Donan ve dinlenen çikolata parçalarını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Karamelli Çikolata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karameli pişirirken sürekli spatula ile çevirmek, karamelin yanmasını önler.
  2. Karamel amber rengine döndüğünde ocaktan alın. Aksi takdirde yanmaya başlayacaktır.
  3. Karameli karıştırırken tahta veya metal kaşık kullanmayın.
  4. Ev yapımı karamelli çikolatayı menengiç kahvesi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo