ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR ÇİKOLATA KAPLI MİNİ KEKLER

Çikolata kaplı mini kekler

Çikolata kaplı mini kekler

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata kaplı mini kekler tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kabartma tozu
  • Tuz
  • 1.5 yemek kaşığı taze biberiye
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1.5 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı süt

Çikolata kaplaması için

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

Süslemek için

  • Portakal kabuğu
  • Taze biberiye

Çikolata kaplı mini kekler Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, tuz ve taze biberiyeyi bir kaba alarak harmanlayın. Ayrı bir kapta toz şekeri, yumurta, zeytinyağı, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve sütü çırpın. Unlu karışıma ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız mini muffin kalıplarının yarısından az olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin. Muffin kalıplarından çıkardığınız kekleri benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın. Üzerini portakal kabuğu ve biberiye yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.