Tam Kıvamında İrmik Helvası

Tam Kıvamında İrmik Helvası
14 Şubat 2023

@cansununmutfag okuyucumuzdan enfes lezzeti ve sunumuyla tam kıvamında irmik helvası tarifi ile karşınızdayız. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan irmik helvası, özellikle bayram, cenaze gibi törenlerde ve kalabalık sofralarda ikram edilir. İrmik helvasının lezzetli olduğunu gösteren en önemli nokta ise, helvanın tane tane olmasıdır. Peki, tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, evde kolayca hazırlanan tam kıvamında irmik helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olarak sunulan sütlü irmik helvası ve videolu irmik helvası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tam Kıvamında İrmik Helvası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
Tam Kıvamında İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve sıvı yağını derin bir tencereye alın. Yağları güzelce eritin ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte ağır ağır sürekli karıştırarak renk alana kadar kavurun.
  2. Üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın ve dikkatlice sütü ekleyin. Şeker eriyene kadar güzelce karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağın küçük tarafına alıp orta ateşte 2 dakika  kapağı kapalı olarak pişirin.
  3. Hafif sulu bir şekilde olan helvayı ocaktan alın ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen irmik helvası artık servise hazırdır. Dondurma ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo