ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SARAY SARMASI

Saray Sarması

SARAY SARMASI

Kırılmadan, çatlamadan yapmak artık bu tarifle mümkün. Fırınsız ve sütlü bir tatlı tarifiyle geldim bugün. Yedikçe yediren bu tarifi sizlerin de denemesi için buraya bırakıyorum:)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

16 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saray Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Poşet Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt (Soğuk)

Kakaolu Muhallebi İçin

  • 1 litre Süt
  • 1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Vanilya

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir fırın tepsisinin üzerini güzelce streç film ile kaplayın. 2 su bardağı hindistan cevizini streç filmin üzerine yerleştirin ve her yere eşit dağılması için elinizle hafifçe düzeltin.
  • Muhallebisi için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu aktarın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi kaynayıp göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ocağın altını kapatarak yağ eriyinceye kadar karıştırın.(koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor.)
  • Ardından hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizi serpilmiş tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
  • Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için bir spatula veya pasta sıvama bıçağı ile düzgünce yayın.
  • Bu şekilde muhallebiyi soğuyuncaya kadar dinlendirin. (İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buz dolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.)
  • Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve sütü aktarın. (Krem şantinin kolayca kıvam alması için sütün mutlaka soğuk olması gerekli).
  • Krem şanti katılaştıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerini güzelce krem şanti ile kaplayın.
  • Yine eşit ve düzgün olacak şekilde hepsini tepsiye yayın. (krem şantiyi sürmeden önce muhallebinin yeterince soğuduğundan mutlaka emin olun yoksa krem şanti eriyecek ve görüntüyü bozacaktır.)
  • Tatlıyı bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen tatlıyı 12 eşit parça olacak şekilde kesin.
  • Streç filmden destek alarak her bir dilimi hafifçe kaldırın ve rulo şeklinde sarın. Bu şekilde tüm parçaları sararak servis tabağınıza yerleştirin.
  • Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!