ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ ORİJİNAL DONUT

Orijinal Donut

Orijinal DONUT

Aylardır yapıcam diyip hep ertelediğim donutları nihayet yapabildim. Tarif birçok yerde var ama ben kaynağından öğrenip uygulamayı tercih ettim. Almanya'da yaşayan sevgili arkadaşım @buketay1903 ve tavsiye ettiği @sallyswelt tarifini uygulayalım. Bu ölçülerde tam 32 adet donut elde ediliyor. Çikolatanın yanında arasına muhallebili tercih edenler için ayrıca profiterol kremasını kullandım. Oldukça uzun zaman alan donutlar sanırım beğeniyi hak ediyor ❤️ videolu detaylar @mutfakkeyiftir Instagram hesabında öne çıkanlarda🤗





Kaç
Kişilik

32 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
118 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Orijinal Donut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 50 gr şeker
  • 350 gr sıcak süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 70 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 800-850 gr un
  • Kızartmak için bol sıvıyağ

Üstüne;

  • Beyaz ve bitter çikolata
  • Pasta şekerlemeleri

Orijinal Donut Nasıl Yapılır?

  • Maya sıcak suya ufalanır, içine şeker koyulup iyice eritilir. Üstü kapatılarak 15 dk bekletilir.
  • Yoğurma kabına un elenerek koyulur. Tuz ilave edilip karıştırılır. Ortasına mayalı karışım, vanilya özütü, yumurtalar, tereyaği koyulur ve karıştırılır.
  • Hamur iyice yoğurulur. Tezgaha alınıp yaklaşık 10 dk boyunca yoğurulur.
  • Hamur sıvıyağ sürülmüş bir kaba alınır ve üstüne de hafif sıvıyağ sürülür. Üstü kapatılarak bir saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur tezgaha alınır ve gazı çıkartılana kadar yoğurulur. Hamur yaklaşık 1 cm kalınlığında açılır. 8 cm genişliğinde bir kalıp yada kase ile hamur kesilir. Halka şekli vermek için su şişesi kapağı ile ortası çıkartılır.
  • Hamurlar bozulmadan kenara alınır ve üstleri örtülerek yarım saat dinlendirilir. 
  • Bol sıvıyağ geniş bir tencerede iyice ısıtılır. Dokusu bozulmadan donutlar kızgın yağa koyulur ve kızartılır.
  • Kızaran donutlar havlu kağıt yada pişirme kağıdı üzerine alınır. Muhallebili için donutlar yatay olarak ortadan ikiye bölünür. Hazırlanan  pastacı kreması arasına sıkılır. Üstü kapatılır. 
  • Beyaz ve bitter çikolata benmari usulü ayrı kaplarda eritilir.
  • Hazırlanan donutlar çikolataya bandırılır ve kenara alınır.
  • Üstlerine pasta şekerlemeleri serpilir
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!