Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi

Dolapta duran bir litre süt ile birşey yapmalıydı ama sadece muhallebi olmazdı. Cheesecake'imin muhteşem limon sosu ile muhallebi buluştu. Muhallebiye rengini veren ise bambaşka doğal bir şeydi. Ortaya enfes ve ferahlatıcı lezzetiyle limon soslu muhallebi çıktı. 🧐 @mutfakkeyiftir Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️
Alternatif olarak nefis muhallebi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu sos için;
- 1 çay bardağı su + limon suyu karışımı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1/2 limon kabuğu rendesi
Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır. Karışım ikiye bölünür ve iki ayrı tencereye alınır.
- Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal eklenir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım paket krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
- Sos için, küçük bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine önce zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
- Üzerine sade muhallebi koyulur. Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.
- 🧐 Zerdeçal muhallebi ve sosa renk verir. Kesinlikle koku ve tadında olumsuz bir etkide bulunmaz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR