Karadutlu Ve Çilekli Pavlova

@ismailmutfakta İsmail Öztürk’ten hem gözünüze hem de midenize hitap edecek leziz pavlova tarifi ile karşınızdayız. Çıtır kabuk ve meyve sosları ile hazırlanan pavlova, Yeni Zellanda-Avustralya mutfaklarından dünyaya yayılan bir tatlıdır. Meyveli tatlılar arasında çok ilgi gören pavlova, beze olarak da bilinir. Malzemeleri hazırladıysanız, karadutlu ve çilekli pavlova yapımı için tarif detaylarına geçelim.
Farklı bir versiyonu olan ve krema ile hazırlanan ev yapımı pavlova veya püf noktalarıyla kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika

Karadutlu Ve Çilekli Pavlova Tarifi İçin malzemeler
- 3 tane yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı sirke
- Bir cimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Kreması için:
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı limon
Karadutlu Ve Çilekli Pavlova Nasıl Yapılır?
- Yumurta akını tuzla beraber köpürene kadar yüksek devirde çırpın. Daha sonra azar azar toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
- Pudra şekeri ve nişastayı ekleyip karışana kadar tekrar çırpın. En son sirkeyi ekleyip son kez çırpın.
- Hazırladığınız karışımdan ister adet olarak ister normal pasta gibi fırın tepsisine dökün. Ortası çukur olacak şekilde şekil verin. Önceden ayarlanmış 100 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
- Kreması için öncelikle derin bir kapta kremayı kabartın. Mikserin en son hızıyla çırpın.
- Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra labne peyniri ve limonu ekleyip tekrar çırpın.
- Fırından aldığınız pavlovanın çukur olan yerine hazırladığınız kremadan paylaştırın. Üzerini karadut ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR