ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ HERLE TATLISI

Herle Tatlısı

Herle Tatlısı

Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş tatlı tariflerinden herle tatlısı. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Cagri1498 Anadolu Mutfağı
2 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

6 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Herle Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 75 gram süzme bal
  • 80 gram tereyağ
  • 75 gram üzüm pekmezi
  • 100 gram kaymak (sunum için)
  •  50 gram file badem (sunum için)

Herle Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İrmik tereyağı ile yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavrulur.
  • Daha sonra unu eklenir kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika irmikle kavrulmaya devam edilir.
  • Bal ve pekmez ekledikten sonra 5 dakika daha kıvam alması için kavurmaya devam edilir.
  • Şekil vermek için kaşık veya kalıp kullanılabilir.
  • File bademi hem içinde hem sunum için kullanabilirsiniz. Kaymak ile servisi tercih edilir Afiyet Olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!