ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

ÇİKOLATALI PASTA

Hem yapımı kolay hem malzemeleri kolay. Tadı ise nefis daha ne olsun☺️

Alternatif olarak damat pastası ve ağlayan pasta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

5 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Keki için:

  • 150gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak şeker
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 bardak un
  • 2/3 bardak kakao
  • 1/3 bardak ılık süt
  • 1pk kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 çimdik tuz

Kreması için:

  • 400 ml süt kreması
  • 100 Gr bitter çikolata
  • 100 Gr sütlü çikolata

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Keki hazırlamak için; Kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayıp tabana pişirme kağıdı serin ve kağıdı da yağlayın.
  • Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyip üzerine kaynar suyu dökün ve kakao tamamen eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
  •  Sütü ekleyip tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı başka bir kaba eleyin.
  •  Tereyağını karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın.
  •  Şekeri ekleyip orta hızda 5dk kadar çırpın. 
  • Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra çırpın.
  • Mikserin en düşük ayarında çırparken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla dönüşümlü olarak 3 kere de ekleyin (önce unlu karışımın üçte biri, sonra kakaolu karışımın yarısı, sonra unlu karışımın üçte biri, kakaolu karışımın diğer yarısı, ve son olarak unlu karışımın geri kalanı). 
  • Kek harcını kalıba (22cmlik) dökün (ben 26cmlik kullandım) üzerini düzlemek için tezgaha bir iki kere vurun. 
  • Önceden ısıtılmış 175° fırının orta katında 40-45  dakika boyunca,(ilk 20dakika kapağı asla açılmayacak) kekin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin.
  • Kek iyice soğuduktan sonra 2 veya 3 e bölerek süsleme aşamasına geçebilirsiniz.
  • Ve pastayı hazırlarken kekin her katını sütle ıslatmayı unutmayın.
  • Kreması için; Kremayı bir tavada ısıtın. 
  • Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın. 
  • Karışımı dolapta iyice soğutun.
  • Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
  •  Ve dilediğiniz gibi süsleyin. Ben bu krema ve çilek tercih ettim, tarifi aldığım kremayı bir tavada ısıtın. 
  • Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın. 
  • Karışımı dolapta iyice soğutun. Soğuduktan sonra mikserle çırpın. 
  • Ve dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Ben krema ve çilek tercih ettim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!