Çikolatalı Pasta

Hem yapımı kolay hem malzemeleri kolay. Tadı ise nefis daha ne olsun☺️
Alternatif olarak damat pastası ve ağlayan pasta tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Keki için:
- 150gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 bardak şeker
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1.5 bardak un
- 2/3 bardak kakao
- 1/3 bardak ılık süt
- 1pk kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- 1 çimdik tuz
Kreması için:
- 400 ml süt kreması
- 100 Gr bitter çikolata
- 100 Gr sütlü çikolata
Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?
- Keki hazırlamak için; Kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayıp tabana pişirme kağıdı serin ve kağıdı da yağlayın.
- Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyip üzerine kaynar suyu dökün ve kakao tamamen eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
- Sütü ekleyip tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı başka bir kaba eleyin.
- Tereyağını karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın.
- Şekeri ekleyip orta hızda 5dk kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra çırpın.
- Mikserin en düşük ayarında çırparken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla dönüşümlü olarak 3 kere de ekleyin (önce unlu karışımın üçte biri, sonra kakaolu karışımın yarısı, sonra unlu karışımın üçte biri, kakaolu karışımın diğer yarısı, ve son olarak unlu karışımın geri kalanı).
- Kek harcını kalıba (22cmlik) dökün (ben 26cmlik kullandım) üzerini düzlemek için tezgaha bir iki kere vurun.
- Önceden ısıtılmış 175° fırının orta katında 40-45 dakika boyunca,(ilk 20dakika kapağı asla açılmayacak) kekin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin.
- Kek iyice soğuduktan sonra 2 veya 3 e bölerek süsleme aşamasına geçebilirsiniz.
- Ve pastayı hazırlarken kekin her katını sütle ıslatmayı unutmayın.
- Kreması için; Kremayı bir tavada ısıtın.
- Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karışımı dolapta iyice soğutun.
- Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
- Ve dilediğiniz gibi süsleyin. Ben bu krema ve çilek tercih ettim, tarifi aldığım kremayı bir tavada ısıtın.
- Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karışımı dolapta iyice soğutun. Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
- Ve dilediğiniz gibi süsleyin.
- Ben krema ve çilek tercih ettim.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR