ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Zeytinyağlı Taze Bakla

 ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Bakla sevmediğimi söylemiştim değil mi? Markette reyonda görüp de beni kendine çekmesi ne anlama geliyordu acaba? Tazecik görüntüsü çok hoşuma gitti, eşim çok sever alalım bakalım dedim. Evet bakla almıştım. Daha önce tadını sevmediğim için ben hiç yiyememiştim. Baktım bu sefer bakla yiyorum 😂 Ya yemediğim sürede değişen damak tadımdı ya da bakla bir lezzetli olmuştu. 😉 Eşim böyle güzel yaparsan yılda bir değil her hafta yeriz dedi. 😊 Küçük not tekrar alıp soğanla kavurup dondurucuya bile kaldırdım. 😉 Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Baklalar ayıklanır ve kararması için limonlu suda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
  • Baklalar ilave edilir. Bir kasede un su ile açılır ve tencereye aktarılır. Tuz, şeker ilave edilerek baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilındığında doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  • 🧐 İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!