Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla
23 Nisan 2021

Bakla sevmediğimi söylemiştim değil mi? Markette reyonda görüp de beni kendine çekmesi ne anlama geliyordu acaba? Tazecik görüntüsü çok hoşuma gitti, eşim çok sever alalım bakalım dedim. Evet bakla almıştım. Daha önce tadını sevmediğim için ben hiç yiyememiştim. Baktım bu sefer bakla yiyorum 😂 Ya yemediğim sürede değişen damak tadımdı ya da bakla bir lezzetli olmuştu. 😉 Eşim böyle güzel yaparsan yılda bir değil her hafta yeriz dedi. 😊 Küçük not tekrar alıp soğanla kavurup dondurucuya bile kaldırdım. 😉 Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Taze Bakla için

Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Taze Bakla

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Baklalar ayıklanır ve kararması için limonlu suda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
  2. Baklalar ilave edilir. Bir kasede un su ile açılır ve tencereye aktarılır. Tuz, şeker ilave edilerek baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Ilındığında doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  4. 🧐 İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo