ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ SOSLU KARNABAHAR DİLİMLERİ

Soslu Karnabahar Dilimleri

Soslu Karnabahar Dilimleri

Karnabaharı sadece çocuklara değil, yetişkinlere de sevdirecek bir tarif.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

7 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Karnabahar Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1/2 portakal suyu

Soslu Karnabahar Dilimleri Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharın dış yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra, bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  • Sarımsakları eziyoruz ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp bir fırça yardımıyla karnabaharların üzerine sürüyoruz.
  • Soslanmış karnabaharları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  • Arzu edilirse fırınlarken karnabaharların üzerine susam ya da çörek otu serpilebilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!