ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ HAVUÇ PİLAVI

Havuç Pilavı

Havuç pilavı

Takipçimiz @dilhunskitchen Dilhun Samancı'dan havuçla yapabileceğiniz lezzetli bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için, zerdeçal, havuç, sarımsak ve maydanoz ile hazırlanan havuçlu pilav ideal bir seçim olacaktır. Malzemeleriniz hazırsa, nefis havuçlu pilav nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak garnitürle zenginleştirilen sebzeli pilav veya İtalyan pilavı olarak bilinen mantarlı risotto tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı toz biber, zerdeçal

Havuç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları robottan geçir. 
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. 
  • Havuçları robottan geçirip tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
  • Tuz, kırmızı toz biber ve zerdeçalı ekleyip ocaktan alın.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın. Afiye olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!