ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ FIRINDA PATATES CİPSİ

Fırında Patates Cipsi

Fırında Patates Cipsi

İçerdiği fazla yağ, tuz ve katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı beslenme rutinimize uymayan cipslerin çok daha sağlıklı bir versiyonunu yaptıım. Ve bir cips tutkunu olarak söylüyorum ki gerçekten aşırı güzel oldu ❤️

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

elayladiyet ❤️
8 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patates Cipsi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz 

Fırında Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 adet soyulmuş ve yıkanmış patatesi incecik dilimliyoruz.
  • Doğramak için mandolin rendesi veya patates soyacağından yararlanabilirsiniz. Benim gibi yetenekli olanlar bıçakla da doğrayabilir 😂
  • İncecik doğradığımız patatesleri ılık suda biraz ovalıyoruz, fazla nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Ardından bir bez yardımıyla iyice kuruluyoruz.
  • Yağ ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişiyoruz.
  • Fırına verdikten 15 dakika sonra patatesleri çevirip arkalarının da iyice kızarmasını sağlıyoruz.
  • 🍟Dilerseniz sonradan baharat da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!