Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna

Pilav yada makarna sarı renkte görünce bizim çocuklar adını radyasyonlu koydular. Tabi ki bu onların hayal gücü. İçinde sarı rengi veren zerdeçaldan başkası değil 😊 bizde makarna genelde sade tercih edilir. Öyle içine bir şeyler katılan, soslanan makarnalara pek yiyici gözüyle bakmazlar. Bu sefer beğendiler 👍
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket makarna
- 1,5 litre kaynar su
- 500 gr sıcak süt
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri (3 dilim kadar)
- Cheddar peyniri (6dilim kadar)
Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna Nasıl Yapılır?
- Sıcak su ve süt tencereye alınır. Tuz ve zerdeçal eklenir. Kaynar halindeyken makarna ilave edilir.
- Makarna suyunu çekene kadar pişirilir. (Su miktarını biraz az tutup bittikçe ekleyebilirsiniz. Ben genelde tüm makarnalar için bir pakete iki litre su ile suyunu süzmeden pişiriyorum)
- Pişen makarnanın içine rendelenmiş kaşar peyniri ve cheddar peyniri koyulup karıştırılır. Peynir iyice eriyip makarnaya karışınca servis edilebilir.
- Süt ile pişmesi ayrı bir lezzet katıyor makarnaya. Zerdeçal rengini sağlarken, cheddar peyniri kendi aromasıyla keyiflendiriyor. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR