ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ZERDEÇALLI VE CHEDDARLI MAKARNA

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna

SÜT İLE PİŞEN ZERDEÇALLI VE  CEHADARLI MAKARNA

Pilav yada makarna sarı renkte görünce bizim çocuklar adını radyasyonlu koydular. Tabi ki bu onların hayal gücü. İçinde sarı rengi veren zerdeçaldan başkası değil 😊 bizde makarna genelde sade tercih edilir. Öyle içine bir şeyler katılan, soslanan makarnalara pek yiyici gözüyle bakmazlar. Bu sefer beğendiler 👍

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
118 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1,5 litre kaynar su
  • 500 gr sıcak süt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (3 dilim kadar)
  • Cheddar peyniri (6dilim kadar)

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Sıcak su ve süt tencereye alınır. Tuz ve zerdeçal eklenir. Kaynar halindeyken makarna ilave edilir.
  • Makarna suyunu çekene kadar pişirilir. (Su miktarını biraz az tutup bittikçe ekleyebilirsiniz. Ben genelde tüm makarnalar için bir pakete iki litre su ile suyunu süzmeden pişiriyorum)
  • Pişen makarnanın içine rendelenmiş kaşar peyniri ve cheddar peyniri koyulup karıştırılır. Peynir iyice eriyip makarnaya karışınca servis edilebilir.
  • Süt ile pişmesi ayrı bir lezzet katıyor makarnaya. Zerdeçal rengini sağlarken, cheddar peyniri kendi aromasıyla keyiflendiriyor. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!