Zerdeçallı Pilav

01 Nisan 2023 tarihinde güncellendi.
Zerdeçallı Pilav

İltihap karşıtı ve antioksidan zengini zerdeçallı, kolay ve pratik yemek yanına garnitür alternatifi.  

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Pilav için

Malzemeler

  • 1 bardak basmati pirinci
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 adet kırmızı dolmalık veya kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 bardak doğranmış soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 1/2 bardak su 
Zerdeçallı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Orta sıcaklıkta tavada soğan ve zeytinyağını 5 dakika soteleyin.
  2. Zerdeçal, sarımsak ve kırmızı biberi de ekleyip, birkaç dakika daha çevirin. 
  3. Suyu ve pirinci ilave edip orta ısıya getirip pişirin.
  4. 30-45 dakika demlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo