ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PAZI YATAĞINDA MISIR EKMEKLİ LEVREK

Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek

PAZI YATAĞINDA MISIR EKMEKLİ LEVREK

O levrek yapıldı. Eşimde lezzetini onayladıysa tamamdır. Takip edenler bilir sırf beğenin deneyin diye güzel oldu demek. Bu tarif gerçekten çok lezzetli ve güzel. Pazılı taban ile mısır ekmeği kırıkları balığa o kadar yakıştı ki.. tatmanız lazım. O zaman kaydedin, deneyin.. Ama beğenmeyi de unutmayın❤️ videolu ayrıntılı paylaşım @mutfakkeyiftir Instagram sayfasında ❤️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek Tarifi İçin malzemeler

Levrek için:

  • 1 adet levrek
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 

Pazı için:

  • ½ demet pazı
  • 10 adet arpacık soğan
  • 10 adet çeri domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Mısır ekmeği için:

  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • ½ su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya alınır. Arpacık soğanlar ikiye bölünüp tavaya alınır.
  • Tereyağında sotelenen soğanlara 2 diş sarımsak ve dörde bölünmüş çeri domatesler eklenir.
  • Soteleme işlemi devam ederken, ince doğranmış pazı yaprakları eklenir. Tuz ve karabiber eklenerek pazı pişene kadar pişirilir.
  • Mısır ekmeği için tüm malzemeler karıştırılır. (ben iki porsiyon yaptım. Siz daha fazla isterseniz miktarları arttırabilirsiniz). Yoğun, kuru olmayan bir kıvam elde edilir.(postta video mevcut).
  • Gerekirse mısır unu veya su eklenebilir. Hazırlanan karışım uygun bir pişirme kabına aktarılır ve 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Fırından alınınca örtü ile sarılır. Mısır ekmeğinin bir bölümü ufalanarak kısa süre daha fırına atılır ve kurutulur.
  • Kılçıkları temizlenmiş fileto levrekler tuzlanır ve 1-2 saat bekletilir. 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavaya alınır.
  • Levrek kızgın tavaya alınır ve üstüne tereyağı koyulur. Önlü arkalı çevrilerek kızartılır.
  • Pazılı harç servis tabağına alınır. Levrek harcın üzerine koyulur. Levreğin üzerine ufalanmış mısır ekmeklerinden koyulur. Afiyetle ❤️
  • Pazılı harç başlı başına bir lezzet. Levrek, pazılı harç ve mısır ekmeği ile mükemmel bire uyum sağlıyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!